Факти и препоръки

 

  • НЕ СТЕ САМИ!

 

Стерилитетът засяга 1 на 12 двойки имащи желание за дете. Стерилитетът не е просто медицински проблем и вие не сте сами в тази борба. Всяка двойка, която се бори с безплодие се сблъсква с медицински, психологични и финансови проблеми, които генерират стрес. Екипът от медицински специалисти в „ОЛИМЕД- Варна” заедно с пациентите предлага индивидуален подход във всеки отделен случай. Крайанта цел е в най-кратък срок да се постигне оптимален план за лечение, да се използват най-удачно наличните ресурси и в крайна сметка да се реши проблемът бързо, безопасно и доколкото е възможно без излишно оскъпяване.

 

 

  • НЕ ОТЛАГАЙТЕ

 

Ако сте на 35 или повече години и нямате успех с опитите за зачатие, то свържете се веднага със специалист по асистирана репродукция

 

  • БЕЗПЛОДИЕТО НЕ Е ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ

 

Стерилитетът е проблем на двойката, а не на отделния индивид. Дори причината да е само в единия партньор, задължително се изследват и двамата. Това гарантира анализ на всички факти, част от които на пръв поглед може да изглеждат дори незначителни. Такъв е оптималният начин за достигане в най-кратък срок до правилна стратегия за лечение. В допълнение, паралелното изследване на двамата партньори е демонстрация на съпричастност към партньора и жест на емоционална подкрепа, която е необходима за позитивен краен резултат.

 

  • ПИТАЙТЕ И РАЗБЕРЕТЕ

 

Около 90% от двойките, които не зачеват по естествен път, могат да бъдат излекувани само с лекарства (таблетки или инжекции) или с деликатна хирургична намеса (лапароскопия). Ако всичко това не помогне, тогава се прибягва до методиките на асистираната репродукция, които ще Ви бъдат препоръчани от вашия лекуващ специалист по стерилитет.

 

  • БЪДИ ИНФОРМИРАН

 

Нашата теза е, че пациентите трябва да играят активна роля в своето лечение. За тази цел е нужно да бъдат добре информирани и на всеки етап да знаят каква терапия им се прилага и защо. Ние оценяваме откритите и етични взаимоотношения с пациента, в обстановка, която поражда доверие и взаимно уважение, където въпросите са насърчителни и добре дошли.

 

 

  • СПОКОЙСТВИЕ ПРЕДИ ВСИЧКО

 

Поставянето на диагноза “стерилитет” е често съкрушително явление за пациентите. Не само разбират, че по естествен път не могат да имат бебе, но и биват затрупани от информация, която е абсолютно нова и неразбираема. „Медицинският жаргон” заедно с препоръките за лечението, тестовете и изследванията, през които трябва да преминат са плашещи за всеки човек. Правилното отношение е спокойствие, търпение и доверие към лекуващия лекар.

 

  • ТЕГЛО И РЕПРОДУКЦИЯ

 

 

Според проверени научни дании 12% от всички случаи на стерилитет се дължат или на много високо наднормено или много ниско под нормата тегло. Поддържането на здравословно тегло увеличава вашите шансове за успех и зачатие.