Новини

 

Семинар на тема: „Майката Природа се нуждае от мъничко подсещане“

 

За всички, които копнеят да погледнат в дълбоките детски очи и да докоснат нежната, малка ръчичка, Ин витро клиника "Олимед" организира поредица от семинари. Ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с репродуктивното здраве на хората.

Темата на първия семинар е "Майката Природа се нуждае от мъничко подсещане" и ще засегне най-често поставяните въпроси, а именно:

1. Имаме ли право да кандидатстваме за финансово подпомагане от Център за Асистирсна Репродукция. Колко опита заплаща ЦАР и по колко лева за опит. Колко дълго се чака за одобрението на документите;

2. Колко струват предварителните изследвания, които се заплащат от пациентите;

3. Колко време е необходимо за да бъде извършена цялата процедура и други. Ще имате възможност да зададете въпросите си лично на лекари от клиника "Олимед" и да получите професионалният им отговор.

Семинарът е безплатен и ще се проведе на 26.08.2017г./събота/ от 10.30 ч. до 12.30 ч. в Арт салон - Радио Варна/ в близост до входа на Морската градина/.

Всяка двойка, посетила семинара ще получи и талон за безплатна консултация с гинеколог или ембриолог.

Можете да заявите Вашето участие в семинара на тел: 052 600 027, на лично съобщение във фейсбук страницата ни или на e-mail : invitro.olimed@gmail.com

Очакваме Ви!

 

 

 
И в Олимед Бабинден символизира магията на раждането

21.01.2016 / 13:15

 

 

 

 

Езическият Бабинден, отбелязван у нас на 8 януари или на 21 януари (по стар стил, когато го наричаме и ден на родилната помощ) е свързан с раждането на дете в семейството. Той е сроден с подобни празници в Сърбия, Русия, Беларус и др. В обредите му има следи от почитта, която древните отдавали на великата Богиня-майка. И в стари времена, и днес той е посветен на „бабите“, които помагат да се роди детето.

Винаги е било важно да се раждат здрави, хубави и умни деца. Затова и „бабите“ на село били на специална почит. "Къща без деца огън да я гори", казва поговорката, а друга допълва "Кое е по-голямо от царя? Детето". За лесно раждане бабата акушерка се прекръства, запалва кандилото и прекадява къщата, затваря прозорци, врати и отвързва всичко завързано – да върви лесно раждането.На самия празник бабата къпела малките деца, мажела ги с мед и масло, а благодарните булки я дарявали с хляб, баница, печена кокошка и вино. Всички тези обичаи са магически молби за здраве.

Днес светът се е променил много, но остава уважението и почитта към хората, които помагат на бременните жени да родят с колкото може по-малко усилия здраво бебе. Чрез новите технологии стана възможно да се помогне да родят свое дете и жени, които не могат да заченат по естествен път. Безценна е искрящата радост в очите на майките и на тези, които са помогнали да се случи чудото на сътворението.

В клиниката по асистирана репродукция „Олимед“ за 18 години по методите ин витро са се родили повече от 1000 бебета. Това е резултат от нашата екипна работата, защото само заедно и влагайки цялото си сърце и професионални умения, можем да помогнем на бял свят да дойде новият живот.

Започваме дългосрочна програма за обмяна на опит с холандска клиника, за да лекуваме нашите пациенти чрез последната дума на техниката и технологиите.

За тези години научихме, че в ин витрото няма безперспективни пациенти. Имали сме случаи, в които хората казват: „Да, знаем, че може да е трудно, да е невъзможно, но моля ви, опитайте!“ И ние опитваме, и чудото се случва! Точно заради това чудо работим ние в „Олимед“.

Честит празник на всички акушерки и лекари гинеколози, нека чудесата да продължат да се случват!