Новини

24 август 2017

Надценяване и подценяване

Както писах в началото: Цялото това събитие има за цел да подкрепи децата от училище „Проф. Иван Шишманов” Аспарухово, Варна и да отбележи 20 годишнината на Ин витро клиника „Олимед” Варна. Събирането на средствата започна на 18 август 2017. Помолих приятелите си от Холандия също да дарят. Първото дарение дойде от моя син. Толкова съм горд!, Ей Йорис, Ти си Голям, и си пример за много хора в този свят.

Събитието ще се проведе в рамките на 15 дни. В началото си мислех, че това е въпрос на привличане на внимание, да поставим на няколко места кутии за събиране на средства, да се отвори банкова сметка и да се кача на бегача си. И тук трябва да призная, това е класически пример да надценя себе си. Има толкова много детайли, които трябва да се уредят. Всички местни власти трябва да бъдат информирани предварително. Те са прави: ако някой влезе в къщата ми, бих искал и аз предварително да бъда уведомен. Така, че моля да приемете това като публично извинение. Няма да повторя тази грешка в бъдеще.

Тази седмица раздадох постери и флаери за да оповестя събитието. Някои хора ме предупредиха в началото. Казаха ми нещо такова: „България не е Холандия. Българите не са толкова ентусиазирани да подкрепят хора които не познават”. Но според мен това трябва да се направи и някой трябва да започне. Нека това да бъда аз. Когато раздавах постерите и флаерите много хора се подсмихваха, като чуваха за дарителството. Те обаче пускаха даренията си в кутията и продължиха да ме подкрепят по различни начини. Аз съм много приказлив, но тук останах почти безмълвен. Прочетете това много добре: казах почти безмълвен.

Така, че драги „съветници”, моля ви не подценявайте своите хора. Аз се срещнах с най-топлата част от България.

Ернст Бруре

ПР и международно сътрудничество

ОЛИМЕД, Варна

8 август 2017 год

„ИСКАМ ДА СИ КАРАМ КОЛЕЛОТО”......... (QUEEN 1978)

„Олимед” навърши 20 години. Разстоянието м/y Несебър и Варна е приблизително 100 км. Така че за всяка година трябва да карам колелото си по 5 км. Или след 20 години трябва да има някой холандец, който да кара колело 200 км. Ще зарадвам сина си и даже внука си:) Това е работа за холандец.

Природата на Холандия е много красива и релефа е предимно равнинен. Когато показах какви хълмове имаме в Холандия докторите умряха от смях. Да де, хълмовете в Холандия са направени предимно от къртици и максималната им височина е 30 см..... България е съвършено различна, природтата е почти девствена, което е уникално в световен мащаб, особено за мен като холандец. Има израз: „Бог сътвори света за седем дни, с изключение на Холандия, която холандците си сътвориха сами”....Между впрочем: знаете ли, че лятото в Холандия е най-хубавата седмица от годината?:)

Накратко: за да ознаменува 20 годишнината на ОЛИМЕД, за един холандец е истинско предизвикателство. Особено ако трябва да се мине през Стара Планина. Имам още 4 седмици за да изкача всеки баир и да мина по всички пътища. Имам една молба към всички мотоциклетисти и всички останали участници в движението по пътя: МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! АЗ СЪМ ДЯДО, БАЩА, ИМАМ ПРЕКРАСНА ПРИЯТЕЛКА И ДАЖЕ УЛИЧНИ КОТКИ, КОИТО МЕ ОБИЧАТ. Всички те са много щастливи когато се завръщам в къщи с колелото си жив и здрав. Моля, ви карайте внимателно!

И още едно желание: моля не натискайте клаксона. Ако искате да ме поздравите, отворете си прозореца, помахайте с ръка и кажете нещо от рода ЗДРАСТИ ЕРНСТ.

Ернст Бруре

ПР и международно сътрудничество

ОЛИМЕД, Варна

5 август 2017 год

„20 ГОДИНИ ОЛИМЕД”

Тази години ОЛИМЕД навършва 20 години. Това е голямо достижение и аз Ернст като част от административния екип на клиниката, на непълен работен ден поздравявам Д-р Маргарита Монастирска за постижението и. Поздравявам и целия сплотен екип на ОЛИМЕД. Др Монастирска ме попита как можем да оповестим тази годишнина. Аз съм холандец и първата ми мисъл беше да организираме голямо парти с изискани ястия и питиета. „Много добре” отговори ми доктора и каза: „Извинявай скъъпи холандецо, но очаквах нещо по-стойностно и оригинално от теб”

Тогава ми дойде на ум една моя стара идея... Моля не се засягайте от това което пиша сега. Когато дойдох за пръв път в България, видях много разлики между Холандия и България. От начало исках да започна благотворителен проект. 20 годишнината на Олимед е достатъчна причина за мен за да започна такъв проект. Така че, отидох пак при нея и и казах, че искам да карам колело от Несебър до Варна. Олимед ще ме спонсорира и всеки друг който иска може също да ме спонсорира. Събраните пари ще бъдат дарени на училището за деца със зрителни и ментални нарушения „Проф. Иван Шишманов” в Аспарухово, Варна.

Д-р Монастирска беше приятно изненадана от моята идея за благотворителност. Само,че тя ми каза: „Трябва да си много луд холандец за да караш колело на такава трудна и дълга дистанция”. А аз и отговорих: „Аз също те обичам”

Ернст Бруре

ПР и международно сътрудничество

ОЛИМЕД, Варна

Семинар на тема: „Майката Природа се нуждае от мъничко подсещане“

За всички, които копнеят да погледнат в дълбоките детски очи и да докоснат нежната, малка ръчичка, Ин витро клиника "Олимед" организира поредица от семинари. Ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с репродуктивното здраве на хората.

Темата на първия семинар е "Майката Природа се нуждае от мъничко подсещане" и ще засегне най-често поставяните въпроси, а именно:

1. Имаме ли право да кандидатстваме за финансово подпомагане от Център за Асистирсна Репродукция. Колко опита заплаща ЦАР и по колко лева за опит. Колко дълго се чака за одобрението на документите;

2. Колко струват предварителните изследвания, които се заплащат от пациентите;

3. Колко време е необходимо за да бъде извършена цялата процедура и други. Ще имате възможност да зададете въпросите си лично на лекари от клиника "Олимед" и да получите професионалният им отговор.

Семинарът е безплатен и ще се проведе на 26.08.2017г./събота/ от 10.30 ч. до 12.30 ч. в Арт салон - Радио Варна/ в близост до входа на Морската градина/.

Всяка двойка, посетила семинара ще получи и талон за безплатна консултация с гинеколог или ембриолог.

Можете да заявите Вашето участие в семинара на тел: 052 600 027, на лично съобщение във фейсбук страницата ни или на e-mail : invitro.olimed@gmail.com

Очакваме Ви!И в Олимед Бабинден символизира магията на раждането

21.01.2016 / 13:15

 

Езическият Бабинден, отбелязван у нас на 8 януари или на 21 януари (по стар стил, когато го наричаме и ден на родилната помощ) е свързан с раждането на дете в семейството. Той е сроден с подобни празници в Сърбия, Русия, Беларус и др. В обредите му има следи от почитта, която древните отдавали на великата Богиня-майка. И в стари времена, и днес той е посветен на „бабите“, които помагат да се роди детето.

Винаги е било важно да се раждат здрави, хубави и умни деца. Затова и „бабите“ на село били на специална почит. "Къща без деца огън да я гори", казва поговорката, а друга допълва "Кое е по-голямо от царя? Детето". За лесно раждане бабата акушерка се прекръства, запалва кандилото и прекадява къщата, затваря прозорци, врати и отвързва всичко завързано – да върви лесно раждането.На самия празник бабата къпела малките деца, мажела ги с мед и масло, а благодарните булки я дарявали с хляб, баница, печена кокошка и вино. Всички тези обичаи са магически молби за здраве.

Днес светът се е променил много, но остава уважението и почитта към хората, които помагат на бременните жени да родят с колкото може по-малко усилия здраво бебе. Чрез новите технологии стана възможно да се помогне да родят свое дете и жени, които не могат да заченат по естествен път. Безценна е искрящата радост в очите на майките и на тези, които са помогнали да се случи чудото на сътворението.

В клиниката по асистирана репродукция „Олимед“ за 18 години по методите ин витро са се родили повече от 1000 бебета. Това е резултат от нашата екипна работата, защото само заедно и влагайки цялото си сърце и професионални умения, можем да помогнем на бял свят да дойде новият живот.

Започваме дългосрочна програма за обмяна на опит с холандска клиника, за да лекуваме нашите пациенти чрез последната дума на техниката и технологиите.

За тези години научихме, че в ин витрото няма безперспективни пациенти. Имали сме случаи, в които хората казват: „Да, знаем, че може да е трудно, да е невъзможно, но моля ви, опитайте!“ И ние опитваме, и чудото се случва! Точно заради това чудо работим ние в „Олимед“.

Честит празник на всички акушерки и лекари гинеколози, нека чудесата да продължат да се случват!

Още